PROJECTEN

BUREAU

CONTACT

TEAM

VISIE

VACATURE

TEAM

Olivier Salens

ir. architect

Pol Salens

architect / zaakvoerder

Filip Dufoort

Joke Vanooteghem

Filip Delacourt

Timothy Loeys

Vincent Dehaene

Bas van Duijnhoven

Bavo Vereenooghe

Sander Bekaert

Thomas Rys

Niels Lambert

VISIE

Salens Architecten werd opgericht in 1978. Het kantoor heeft een ruime ervaring in zowel nieuwbouwprojecten als renovatieopdrachten, zowel kleinschalig als grootschalig.

Sinds 2005 is naast een team met uitgebreide ervaring een sterke verjonging doorgevoerd door het aantrekken van jonge, gemotiveerde medewerkers.

In Augustus 2009 werd Architectenbureau Delacourt overgenomen met een bijzondere expertise in scholenbouw binnen het bureau als gevolg.

 

Het bureau is bewust niet gespecialiseerd in één specifieke sector. Elk project vormt een nieuwe uitdaging en levert nieuwe of aangescherpte ervaringen met zich mee, wat op zich een extra meerwaarde biedt voor volgende projecten en opdrachtgevers.

 

Ons gevarieerd projectenbestand bestaat uit zowel residentiële projecten (appartementsgebouwen, privéwoningen en wooninbreidingsprojecten)  als kantoren,  commerciële gebouwen, openbare gebouwen (scholen, culturele projecten...) en interieurontwerpen. De schaal van de opdrachten varieert van zeer klein tot zeer groot. Zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten garanderen een constante uitwisseling van kennis, creativiteit en ervaring en onderbouwen een open en kritische houding.

We streven verschillende dialogen na: dialoog met de opdrachtgevers, gezien deze ons de mogelijkheid bieden om niet enkel uitgesproken maar ook niet-uitgesproken verlangens en beperkingen te detecteren. Het biedt de opdrachtgevers ook beter inzicht in onze gedreven aanpak. Dialoog met  de adviserende  diensten, zodat de projecten een draagvlak krijgen, efficiënt verlopen en concreet realiseerbaar zijn. Dialoog met de omgeving, waaruit de nodige randvoorwaarden en identiteit gedistilleerd worden als basis voor het concept.

 

Dialogen garanderen dat elk project een meerwaarde kan  vormen  voor  zowel  de  opdrachtgever  als  de omgeving. Via deze dialogen worden in een divergerende fase de verschillende mogelijkheden afgetast, om nadien in een convergerende fase te kunnen uitmonden bij de beste oplossing in al haar facetten (integratie, planning, budget, programma, commercialisatie, wetten en normen, architecturale kwaliteit, leefkwaliteit…)

 

Door een nauwgezette opvolging van alle bouwfasen (haalbaarheidsstudie, schetsontwerp, voorontwerp, bouwaanvraag, aanbesteding, uitvoering, oplevering en nazorg) zijn wij in staat om telkens de kwalitatieve aspecten van het ontwerp te bewaken in haar uitvoering en detaillering.

 

Architectuur is een passie, waarbij we het emotioneel artistieke laten samenkomen met het rationeel bouwkundige om tot geslaagde, geïntegreerde projecten te komen. Zowel architecturaal, energetisch, budgettair, planmatig als op vlak van leefbaarheid , verkoopbaarheid en duurzaamheid. Hierbij wordt niet geopteerd voor de meest voor de hand liggende oplossing, wel voor de meest doordachte.

 

Onze gebouwen zijn intrigerende oplossingen op maat, waarbij de bouwheer, een sterk concept en tijdloosheid centraal staan

 

VACATURES

Gemotiveerde (ir-) architect (m/v)

  • u bent het aanspreekpunt van de opdrachtgever en draagt zijn wensen, visie en bemerkingen over aan de andere teamleden.
  • u werkt mee aan het architecturale concept vanaf start.
  • u ziet er op toe dat het project gerealiseerd wordt binnen het budget, de planning en de kwaliteitsnormen, alsook met het volle respect voor het architecturale concept.
  • u werkt mee aan projecten uitvoeringsklaar maken, lastenboeken opmaken, opvolging van de werken en administratieve begeleiding .
  • Binnen een multidisciplinair team, en in samenspraak met de zaakvoerder, begeleid je één of meerdere projecten van a tot z.
  • u werkt samen met externe partners (studiebureaus en architectenbureaus) .
  • u volgt de nieuwste technieken en evoluties in het vakgebied op .
  • u werkt in team en stuurt de tekenaars aan .
  • u streeft duurzame en efficiënte oplossingen na .

 

>> lees hier de volledige vacature <<

Spontane Sollicitatie

U kan altijd spontaan solliciteren binnen ons bedrijf.

Spontane sollicitaties worden nauwkeurig bijgehouden in onze database.

Van zodra er een vacature open komt te staan die voldoet aan uw profiel, zullen we u contacteren.

kolenkaai 68, 8000 Brugge     •    T +32 (0) 50 444 000     F +32 (0) 50 444 001     •     info@salensarchitecten.be

© 2020 by 'LAB-designburo